Черновецькому не дозволять розпродати історичні пам’ятки?



У комісії Київради з питань комунальної власності стверджують, що закрити діри в столичному бюджеті за рахунок київських будинків мерові столиці не вдасться.

У комісії відзначають, що ініціатива мера Леоніда Черновецького розпродати історичні будинки цікава, але малоймовірна, повідомляє "5 канал".

За словами голови комісії Володимира Дейнеги, більшість цих споруд продавати не можна. Вони занесені до реєстру пам'яток історії та архітектури. Решту - контролює управління охорони пам'яток. У них не можна змінювати, ані фасад, ані внутрішнє оздоблення.

Депутат повідомив, що й проекту рішення щодо продажу садиб комісії Київради ще не розглядали. Утім, на його думку, охочих придбати історичні домівки буде чимало навіть попри економічну кризу.

"Бажаючих, я думаю, зараз багато, як і раніше, але коштів менше, через це, звісно, це буде складніше зробити. Але навіть на сьогоднішній день, звісно, бажаючі будуть. В держави нема коштів на утримання їх, в міському бюджеті на сьогоднішній день теж немає коштів. Але на комісію власності це рішення ще не вийшло, це як ідея мера", - сказав Дейнега.  

Як відомо, раніше Черновецький заявляв, що продасть на аукціоні історичні особняки, розташовані на території Києва.

"Сьогодні буде підписано моє розпорядження: я на боці збереження історичного обличчя Києва, ті десятки тисяч історичних маєтків готовий виставити на аукціон на продаж. Але лише за умови, що фасад будівлі зберігатиметься, внутрішність - на ваш розсуд, може бути найсучасніша", - говорив тоді мер.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ