Київ купить 68 тисяч тонн мазуту, щоб грітися в лютому


Київська влада вирішила купити 68 тисяч тонн мазуту для теплопостачання міста в лютому.

Про це заявив перший заступник мера Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Ми ухвалили рішення 68 тисяч тонн докупити, щоб вистачило на лютий, а на березень - в лютому купувати будемо", - сказав Голубченко.

За його словами, адміністрація повідомила про це рішення енергопостачальній компанії "Київенерго", яка і здійснюватиме закупівлю мазуту. "Київенерго" вже провела тендер на закупівлю альтернативного палива, і сьогодні вже є певні домовленості і орієнтовні ціни.

Голубченко відзначив, що оплату вартості цього мазуту здійснюватиме "Київенерго" за рахунок власних коштів і за рахунок коштів, одержаних ним з міського бюджету як компенсацію різниці в тарифах, однак не уточнив вартості мазуту.

Також Голубченко нагадав, що резервного мазуту в обсязі 78 тисяч тонн, який зараз використовує компанія для теплопостачання міста, вистачить орієнтовно до 8-10 лютого, а на частину місяця, що залишилася, і докуповуватиметься новий мазут.

Як відомо, раніше "Київенерго" заявила про збитковість для компанії виробництва електроенергії на експлуатованих нею теплоелектроцентралях №5 і №6 через використання як енергоносія мазуту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ