Басс розказав, як за рік заробити 150 мільйонів


Міська влада планує отримуватиме близько 150 мільйонів гривень на рік від введення в дію нових адміністративних штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Про це заявив перший заступник мера Денис Басс.

"Від введення в дію нових адміністративних штрафів за порушення правил дорожнього руху місто отримуватиме на рік близько 150 мільйонів гривень. Вже починаючи з листопада-грудня столичний бюджет отримав майже 5 мільйонів гривень додаткових коштів. 150 мільйонів - це великі кошти", - сказав Басс.

Він відзначив, що частину цих надходжень доводиться віддавати у державний бюджет, але цих грошей, що залишаться в розпорядженні міста, вистачить на ремонт та будівництво доріг, мостів та транспортних розв'язок.

"До речі, за час введення нової системи штрафів кількість порушень на київських дорогах зменшилась на 40%, а майже на 50% зменшилась кількість загиблих від ДТП. Важливо, що частина коштів від вилучених штрафів надходить у міський бюджет - на реалізацію програм розбудови транспортної інфраструктури і впровадження новітніх систем керування автотранспортом", - додав перший заступник голови КМДА.

Наразі, за словами Басса, у Києві вводиться механізм управління транспортними потоками, який передбачає впровадження системи відео-спостереження.

"В рамках впровадження цієї системи ми плануємо встановити близько 10 тисяч відеокамер на столичних автошляхах. До кінця року таких камер встановимо близько тисячі. Крім того, за місяць ми плануємо побудувати пульт керування даною системою відеонагляду. А незабаром презентуємо перші дорожні знаки з вмонтованими відеокамерами", - поінформував Басс.

Він зазначив, що подібні системи працюють в усіх крупних мегаполісах, і основним їх завданням є автоматично відслідковувати чи дотримується водій правил дорожнього руху.

Як відомо, раніше Денис Басс обіцяв до кінця 2008 року нанести на 20 вулицях Києва розмітку на виділених смугах для суспільного транспорту.  Її планували нанести на вулицях Гетьмана, Горького, Червоноармійській, Довженка, О.Теліги, Драйзера, Луговій, Малиновського, на проспекті Героїв Сталінграда, Маяковського, на Московському проспекті та інших. Басс підкреслював, що розмітка буде жовтого кольору, "щоб аж в очах рябіло".

Крім того, міська влада обіцяла, що Києві буде "прискорений процес адаптації столичних автодоріг під велосипедний транспорт" у зв'язку зі збільшенням кількості аварій за участю велосипедистів. За словами Басса, протягом 2008 року вони мали модернізувати близько 50 доріг і вулиць у Києві, створивши на них велосипедні доріжки. Однак обіцянки так і не були виконані.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ