Черновецький від перевірок КРУ захистився рішеннями судів


Одразу 3 ухвали Окружного Адміністративного суду Києва забороняють КРУ проводити перевірки в Управлінні економіки та інвестицій,  Управлінні земельних ресурсів, й взагалі -  в самій КМДА.

Про це йдеться у відповіді Головного КРУ України на запит Блоку Віталія Кличка щодо перевірки виконання бюджету на 2008 рік, повідомляє прес-служба Блоку.

"Суди жодного міста України  не дозволяють собі такого - заборонити державному органи виконувати свої прямі обов'язки, для яких вони й були створені", - заявляють у Блоці Кличка.  

За словами депутатів, підставою для звернення Блоку до КРУ з проханням здійснити  незалежний аудит виконання бюджету стало те, що всупереч нормам законодавства, наприкінці 2008 року депутатська більшість  4 рази  змінювала бюджет столиці, збільшуючи  дохідну та видаткову його частину. Причинами провалу та численних нестач  стали премії та одноразові добавки під час виборів, недофінансування соціальної галузі, непрозора роздача землі.

"Аби прикрити свій непрофесіоналізм у роботі та розтрату  бюджетних коштів на передвиборчі подачки, вказані Управління звернулися до суду з проханням "захисти" їх від  чергових перевірок КРУ напередодні виборів 2008 року. Суд тоді видав одразу 3 ухвали, які забороняють проводити ревізії КРУ не лише в Управліннях, а й взагалі в міськадміністрації.  І тепер влада фактично є недоторканною",  - заявляють у Блоці Кличка. 

Поки КРУ відстоює право перевірки КМДА в вищому суді,  Блок Кличка звертається з депутатським запитом до міського голови  Леоніда Черновецького з вимогою відкликати з Окружного адміністративного суду Києва відповідні судові позови.  Адже цими ухвалами суду унеможливлено виконання державних функцій з боку ГоловКРУ.

"Влада панічно боїться перевірки незалежного фінансового органу, який встановив би численні порушення. Адже бюджет столиці було провалено через  мільйонні виплати на премії та допомоги, гроші на які були зняті саме зі статей, що є недоторканними. Перш за все - це соціальні галузі освіти, медицини, культури", - переконані у Блоці Кличка.  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ