Столичні водії зможуть проходити техогляд на приватних СТО



Фото www.carobka.ru
Від 15-го січня столичні водії зможуть проходити техогляд на приватних станціях діагностики. Ще у липні Кабінет міністрів прийняв відповідну постанову, надавши таким чином право підприємцям дублювати роботу ДАІ.

Постанова  вступила у дію від нового року, повідомляє ТРК "Київ". 

У ДАІ кажуть, що такий техогляд спростить життя автовласникам, адже тепер пройти його можна буде швидше і якісніше. Це пов'язане з тим, що приватники мають сучасніше устаткування, тож тамтешня діагностика буде ґрунтовнішою.

За словами керівника НТЦ підтвердження відповідності ДТЗ і послуг Володимира Лободенка, у першу чергу звернуть увагу на гальмівні властивості транспортного засобу, викиди забруднюючих речовин.

"У нас є чотирикомпентні газоаналізатори для контролю бензинових двигунів, є димоміри для вимірювання димності відпрацьованих газів дизельних двигунів", - сказав Лободенко.

Після діагностики на приватних станціях техогляду автовласник повинен звернутися у районний підрозділ Державтоінспекції. Там пред'явити протокол про його проходження, і тільки після цього йому видадуть талон техогляду. Якщо ж така процедура водію не до вподоби, можна, як і раніше, пройти огляд на станції діагностики, підпорядкованій ДАІ.

За словами начальник станції діагностики № 1, підпорядкованої УДАІ Києва Леоніда Завацького, автомобіліст може приїхати і не гаючи час пройти діагностику транспортного засобу. Якщо автомобіль технічно справний, людина зразу може отримати талон техогляду і  їхати далі.
Діагностика на станції техогляду Державтоінспекції коштуватиме водіям 45 гривень. Суб'єкти підприємницької діяльності виставлятимуть тарифи самі і не приховують, що вони в два з половиною - три рази вищі - 100-120 гривень. Втім перших відвідувачів приватних СТО такі ціни не відлякують.

За словами водія Сергія Сахорчука, іноді краще переплатити і пройти хороший детальний техогляд.
"В МРЕО проводять випробування, скажемо так, на око, а тут більш конкретно проводиться випробування різних агрегатів автомобіля", - сказав Сахорчук.

Серед принципових нововведень - інформацію про машину, що пройшла огляд, тепер будуть заносити в автоматизовану базу МВС. Якщо з'ясується, що водій не сплатив штраф за порушення правил дорожнього руху, техогляд йому не світить.

А за несвоєчасне проходження ТО потрібно буде сплатити до 425 гривень штрафу.

На сьогодні в столиці працюють три приватних станції техогляду і одна, підпорядкована ДАЇ. 

Згідно з новими правилами, для проходження техогляду не буде обмежень у часі. Державний технічний огляд автомобілів фактично буде проводитися протягом усього року. А його наступний термін буде визначатися конкретною датою, зазначеною в талоні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ