Черновецький розказав, за що дертиме в три шкури. Перелік



У столиці будуть проведені громадські слухання щодо введення податку на розкіш.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив мер Києва Леонід Черновецький.

"В Києві вперше в історії всієї України ми хочемо ввести податок на розкіш. України охопила тотальна криза, скорочуються робочі місця, люди бідні, зменшуються зарплати.Я хочу на громадських слуханнях, які будуть проведені, запропонувати киянам висловитися з цієї теми", - сказав мер.

За його словами, до предметів розкошу будуть віднесені дорогі авто, яхти, літаки, будинки, квартири, а також окремі дорогі речі, наприклад, картини.

"Що ми відносимо до предметів розкошу? Для початку ми візьмемо елементарні речі, які мозолять очі і вам, і киянам і приносять багато задоволення людям, у яких є гроші. Ми візьмемо "Мерседеси", дорогі "БМВ", інші марки машин, у тому числі "Роллс Ройси", "Бентлі", "Феррарі", "Ламборджині". Все на світі, що коштує більше 100 тисяч доларів", - сказав Черновецький.

Він відзначив, що "оскільки 70% цих машин перевозять без участі митниці, по-чорному, ми повернемо державі і киянам ті втрати моральні і матеріальні, які в зв'язку з безалаберністю в Україні відбуваються".

Мер вкотре пообіцяв у цьому році збільшити бюджет міста на 3 мільярди доларів і ці гроші направити на розвиток соціальних програм: на реалізацію програми "турбота" і соціальні виплати киянам.  

"Мова йде і про яхти дуже дорогі, які ми  також обкладемо податком. Про дуже дорогі будинки, земельних ділянках, квартирах, палацах, яких повно в Києві. Почнемо з цього", - сказав градоначальник.

За словами мера, це не остання пропозиція, бо будуть обкладені "податком в інтересах моїх любих бабусь, у тому числі і політ над Києвом літаків, які турбують киян шумом і повинні за це платити... проплив по водному басейну Дніпра дорогих човнів, яхт і так далі".

"Наступний етап: ми будемо обкладати податком окремі предмети розкошу. Дорогі картини більше 100 тисяч доларів. Це правильно і абсолютно законно. Це відповідає філософії Ісуса Христа і Біблії", - підсумував Черновецький.  

Такі дії міської влади він назвав "антикризовими" і додав, що на цьому не зупиниться.

"Це одна зі статей антикризового пакету заходів. У нас є ще багато проектів для того, щоб у вас перехопило подих", - сказав мер.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ