Мер не вірить, що Ющенко підписує укази, і братиме гроші за сон бабусь


Мер Києва Леонід Черновецький не впевнений, що президент Віктор Ющенко двічі скасовував його розпорядження про підвищення тарифів на компослуги для підприємств.

Так мер прокоментував чергове підвищення тарифів на комунальні послуги для бюджетних і комерційних організацій в 1,08-4,87 усупереч указам президента.

"Я нічого нового не додам. Я дуже поважаю Віктора Ющенка, ніякої проблеми не існує. На цю тему ми не спілкувалися. Я думаю, що навіть не він підписував цей указ. І хай це лишиться на совісті того, хто це, напевно, зробив", - сказав градоначальник.

Хоча, за його словами, він "не впевнений, як це було насправді".

"Звісно, він був про це проінформований, а може, і сам підписав. Але це ніяк не вплине на мою до нього повагу. Справа в тому, що Віктор Ющенко категоричний прихильник бізнесу. Власне, як і я. Я бізнес не проклинаю", - сказав мер.

Він відзначив, що бізнес має вести соціальні програми.

"Я стою на своїх позиціях: бідні будуть платити за баг..., - запнувся Черновецький, зовсім перекрутивши своє головне гасло. - Багаті будуть платити за бідних", - швидко виправився градоначальник.

Крім того, міський голова пообіцяв уже на наступному тижні презентувати "програму тотального наступу на всі невраховані доходи".

"Мерседеси - я почну з них - і "Роллю Ройси" - з себе почну. Усі дорогі квартири за мільйони доларів, усі чиновники, які цим користуються - напевно, беруть хабарі, бо бізнесом займатися не можна - будуть платити за літаки, за яхти, за проліт над Києвом, бо спати бабусям моїм любим не дають, за використання водного простору на Дніпрі. Всі будуть платити як миленькі", - сказав мер, додавши, що це "відповідає філософії Юлії Володимирівни (Тимошенко).

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ