У лікарнях наставлять відеокамер, а медикам дадуть 10 копійок



Фото www.plenia.ru
У медичних закладах столиці будуть встановлені відеокамери.

Про це у четвер заявив мер Києва Леонід Черновецький, відповідаючи на питання, як міська влада збирається контролювати, щоб у лікарнях не було корупції.

"Що-що а найкраще, що я в житті навчився це контролювати витрати. Усюди будуть відеокамери, ніхто не зможе домовлятися з пацієнтом у коридорі чи на вулиці. Він тут же буде вигнаний", - сказав Черновецький.

Що стосується введення тарифів на медичні послуги, то за словами мера, це також потрібно для боротьби з хабарництвом.

"Тарифи потрібні для того, щоб не було корупції. Взагалі ніякої! Ми будемо брати з іноземців - вони у нас прекрасно лікуються на найкращому обладнанні і всі вони платять хабарі. Ці хабарі становлять сотні мільйонів доларів по країні. Я хочу забрати їх в бюджет для моїх любих бабусь", - сказав мер.

За словами Черновецького,  "самі бабусі нічого платити не будуть і це буде все у моєму розпорядженні, сьогодні я підпишу його і опублікую".

"І ви побачите, наскільки серйозно я налаштований. Жоден лікар не зможе брати хабарі. Я буду виганяти їх по повній програмі", - сказав градоначальник, додавши, що лікарі "будуть отримувати 10% від кожної гривні, принесеної ними для моїх любих бабусь у бюджет".

Мер пообіцяв збільшити зарплати лікарям у 5-10 разів.

"Я зберу кращих лікарів України, Росії, Казахстану -  з усіх кінців колишнього СРСР, бо вони давали клятву Гіппократа, вони хочуть служити чесно і 99% вони ненавидять побори, вони будуть отримувати справедливі гроші", - сказав Черновецький.

Мер відзначив, що сам категорично проти платної медицини, але підписати таке розпорядження змушений.

"Я категорично проти платної медицини, але це відповідальність не моя, оскільки це вже є. Я змушений підлаштовуватися під ці умови, бо лікарі хороші через маленьку зарплатню перебігають у платні медичні заклади, а це не припустимо", підсумував градоначальник..

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ