Мер створить 100-тисячну армію бабусь для агітації



Фото culture.actualno.com
Мер Києва Леонід Черновецький планує створити стотисячну армію з київських бабусь для агітації пенсіонерів переселитися у будинок пристарілих.

Про це мер заявив на прес-конференції у четвер, відповідаючи на питання "Української правди. Київ".

"Ми починаємо цю програму (створення КП "Краще життя") крупномасштабно. Хай бабусі дзвонять 051. Зараз я з них же, з бабусь, формую стотисячну армію -  безкоштовних повністю для бюджету Києва добрих людей, а їх серед бабусь повно, -  і вони починають свою благородну місію. Вони підуть у кожну квартиру, у кожен дім, де пенсіонери потребують допомоги", - сказав Черновецький.

Водночас мер додав, що переселивши пенсіонерів у притулок і задаючи їхні квартири в оренду, він планує зробити життя літніх людей красивим.

"Що я хочу зробити? Я хочу, щоб ці люди почали жити новим життя і прожили ще як мінімум скільки завгодно років красиво. Бо потрапляючи у такі умови, вони на лавочках можуть обговорити будь-які проблеми - політичні - попліткувати. Вони там одружуються, виходять заміж, вони дружать, вони ненавидять, вони люблять. У них починається нове життя. І тоді спокій на душі не тільки у них, а й у їхніх дітей, близьких і знайомих", - сказав Черновецький.

На питання, чи проводився тендер на надання такої послуги і чи є вже приміщення для КП "Краще життя", градоначальник відповів: "Тендер не проблема. Повно таких приміщень".

За словами мера, директором підприємства буде Київрада,  бо така організація не може бути приватизована.

"Це підприємство не підлягає приватизації, бо люди мають бути впевнені, які довіряться мені у тому числі і моїй команді молодій, у тому, що все у них в порядку, вони завжди можуть повернутися до попереднього способу життя", - сказав Черновецький.

Мер додав, що у будинки милосердя поселятимуть не тільки соціально незахищених людей, й дуже багатих.

"Люди, які вийшли за межі певного віку, вони не тільки соціально незахищені. Вони навіть можуть бути мільярдерами. До речі, багато мільярдерів живуть у таких домах милосердя. Головна ідея полягає в тому, що літні люди втрачають друзів, втрачають знайомих рідних", - сказав мер, додавши, що "ця тема номер один у моєму житті я знаю, що весь світ активно користується цією послугою".

Як відомо, у четвер, 25 грудня, на розгляд сесії Київради з голосу було внесене питання про створення комунального підприємства "Краще життя".

За словами Черновецького, тут самотніх бабусь і дідусів годуватимуть ікрою і ананасами на 100 доларів на місяць. А міська влада за таку турботу отримає право здавати їхні квартири в оренду за 500 доларів на місяць.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ