Охорону столичних музеїв контролюватиме мерія


Столична влада контролює питання охорони музейних закладів, які знаходяться у комунальній власності міста. 10 січня 2009 року музеям комунальної власності міста були перераховані кошти для часткового погашення заборгованості по охороні.

Про це заявила начальник Головного управління культури та мистецтв КМДА Світлана Зоріна, повідомляє прес-служба КМДА. 

"Справді, у зв'язку з фінансовою кризою у музеїв міста виникли борги по оплаті за охорону закладів, і з 9 січня 2009 року охорону з музеїв комунальної власності було тимчасово знято. Але після певних домовленостей із керівництвом Міністерства внутрішніх справ України охорону було відновлено", - сказала Зоріна.

За її словами, наразі "це питання знаходиться на жорсткому контролі столичної влади".

"Київська міська влада робить усе можливе для вирішення вищезазначеного питання та забезпечення охорони музеїв", - додала Зоріна.  

Як повідомлялося раніше, столичні музеї після 14 січня могли залишитися без професійної міліцейської охорони. Це було пов'язане з тим, що охоронцям вже два місяці не виплачували заробітну плату.

У комунальній власності Києва знаходиться 13 музеїв (разом з відділами та філіями - 24), які зберігають у своїх фондах близько 800 тисяч музейних експонатів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ