Мірошников балачки про метро по 1 гривні назвав популізмом


Комунальне підприємство "Київський метрополітен" вважає популізмом обговорення недостатності планованого Київською міською державною адміністрацією зниження тарифів на проїзд у метро на 0,3 гривні до 1,7 гривні за одну поїздку.

Про це на засіданні комісії Київради з транспорту й зв'язку сказав начальник підприємства Петро Мірошников, повідомляють "Українські новини".

"Якщо ми зараз установлюємо вартість 1 гривню, ми одержуємо середню вартість поїздки в районі 80 копійок, що ми виграємо?... От це саме і є популізм!", - заявив Мірошников.

Так він прокоментував ініціативу депутатів фракцій блоків Юлії Тимошенко й Литвина щодо внесення на розгляд сесії Київради 22 січня проекту рішення про рекомендацію міськадміністрації встановити граничний тариф 1 гривня/поїздка.

"Будь-яке зниження тарифу й розмови взагалі на цю тему я відношу до категорії економічно необґрунтованих", - додав Мірошников.

За його словами, після планованого зниження тарифу на 0,3 гривні середній тариф за 1 поїздку становитиме близько 1 гривні з урахуванням того, що в річні проїзні закладена вартість 1 поїздки в розмірі 0,5 гривні, а разовий проїзд буде коштувати 1,7 гривні.

Також він заявив, що зниження тарифу до 1 гривні за поїздку збільшить погане фінансове становище підприємства, збільшивши його прогнозовані збитки. Мірошников висловив сумнів, що держ- і міськбюджет у повному обсязі компенсують підприємству 293 мільйони гривень за перевезення пільгових категорій пасажирів, установлених державним і місцевим законодавством.

У цілому, щорічно підприємство перевозить близько 110 мільйонів пільговиків. Також він повідомив, що річні проїзні на сьогодні придбали 130 тисяч пасажирів. Обидва факти унеможливлюють одержання підприємством у повному обсязі доходів від перевезень.

У зв'язку із цим члени комісії висловили думку, що Київраді варто відмовитися від своїх популістських рішень про розширення кола пільговиків. Тому комісія запропонувала підприємству підготувати аналітичні матеріали з доходів від перевезень при різних варіаціях збереження пільгових категорій і їх скорочення.

Виходячи із цього, комісія вирішила не виносити на розгляд сесії 22 січня ініціативу БЮТ і Блоку Литвина, а відкласти її до сесії 29 січня.

Як відомо, раніше БЮТ, блоки Віталія Кличка й Миколи Катеринчука в Київраді заявили про недостатність планованого Київміськадміністрацією зниження тарифів на проїзд у Києві на 0, 3-0,5 гривні до 1,5-1,7 гривні за 1 поїздку. Вони збиралися ініціювати розгляд Київрадою зниження тарифів до 1 гривні за поїздку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ