Черновецький возить пільговиків за рахунок працюючих киян?



Фото usolya.livejournal.com
Витрати за перевезення соціально незахищених киян, яких так любить Черновецький, повністю перекладені на плечі працюючих.

Про це заявила заступник лідера фракції Блоку Кличка Наталія Новак.

За її словами, середні ціни на проїзд , на яких "зійшлися" мер та Антимонопольний комітет України, викликали невдоволення киян.

"Замість того, аби субсидіювати безкоштовний проїзд з бюджету, мер продовжує катати 700 тисяч пільговиків за рахунок всіх інших пасажирів", - сказала Новак.

Вона відзначила, що зниження ціни на проїзд в метро на 30 копійок, а в трамваї, тролейбусі та автобусі на 50 - це глузування над всіма киянами.

"Блок Кличка та інші політичні сили вже давно зареєстрували в Київраді спільний проект по зниженню проїзду в метро до 1 гривні. Але мер продовжує вести свою політику, і його нові розцінки знову взяті просто "зі стелі", без усілякого економічного обґрунтування", - сказала Новак.

За її словами, мер Києва за своїм статусом має більш виважено підходити до таких важливих питань як тарифи на проїзд та дбати про добробут не лише пільговиків, але й усіх киян, які є платниками податків і за чий рахунок наповнюється бюджет столиці.

Депутати Блоку Кличка заявляють, що Черновецький врешті має виконати свою обіцянку та навчитись бути "мером усіх киян", а не лише окремої категорії своїх виборців. Працюючі люди змушені взяти на себе додатковий тягар та сплачувати зі своїх гаманців проїзд пільговиків. Хоча, за законом, ці витрати частково мають погашатися з держбюджету та бюджету Києва.

"Якби мер хотів, то кияни давно б їздили за меншими цінами. Адже тарифна політика - це виключно компетенція Черновецького, як голови КМДА, і для зниження тарифів потрібен лише підпис мера, а не рішення Київради", - підсумувала Новак.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ