Депутати вважають, що 1,5 – 1,7 гривні за поїздку все одно забагато



Фракція блоків Юлії Тимошенко, Миколи Катеринчука й Віталія Кличка в Київській міській раді вважають недостатнім заплановане Київською адміністрацією зниження тарифів на проїзд у Києві на 0,3-0,5 гривні до 1,5-1,7 гривні за 1 поїздку.

Про це сказано в повідомленнях блоків і їх депутатів, пишуть "Українські новини".

Блоки нагадали, що в грудні 2008 року неодноразово пропонували Київраді внести до порядку денного питання про необхідність зниження тарифів на проїзд. Депутати пропонували направити відповідні рекомендації міськадміністрації встановити тариф у розмірі 1 гривня/поїздка і для метро, і для наземного транспорту.

У зв'язку із цим блоки й вважають можливим подальше зниження тарифів на проїзд.

Крім того, блоки зазначають, що встановлення цих тарифів є виключним повноваженням міськадміністрації, а не Київради.

Тобто Київрада може прийняти суто рекомендаційне або політичне рішення про встановлення тарифів, а затверджувати їх має адміністрація. Тому блоки підкреслюють, що мер Києва Леонід Черновецький має достатні повноваження, щоб негайно знизити тарифи, не чекаючи сесії Київради 22 січня.

Як відомо, АМКУ закрив провадження у справі проти Київміськадміністрації й комунальних підприємств "Київський метрополітен" і "Київпастранс", розпочате раніше за ознаками антиконкурентних дій при підвищенні тарифів на проїзд.

Підставою для закриття справи став намір Київміськадміністрації знизити встановлені в листопаді 2008 року тарифи на проїзд на 0,3-0,5 гривні до 1,5-1,7 гривні/поїздка.

Черновецький припустив, що зниження тарифів можливе після сесії Київради 22 січня.

У грудні 2008 року заступник мера Києва Олесь Довгий тричі відмовлявся внести на розгляд Київради питання про скасування підвищення тарифів на проїзд.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ