У Києві спіймали чоловіка, що заробляв на підробці документів


Співробітники карного розшуку Подільського райуправління ГУ МВС в січні затримали 38-річного жителя столиці за підозрою у виготовленні й поширенні підроблених паспортів й інших фіктивних документів.

Про це заявив помічник начальника Подільського райуправління міліції Олександр Радкевич, повідомляють "Українські новини".

За його словами, наприкінці 2008 року слідчий відділ міліції порушив кримінальну справу відносно росіянина, що користувався підробленим закордонним паспортом громадянина України на чуже прізвище.

У ході оперативно-розшукових заходів міліція вийшла на слід підозрюваного в підробці паспорта й незабаром його затримала.

Ним виявився житель Києва, уродженець Чернігівської області, що раніше був судимий за підробку документів, печаток, штампів, бланків та їхній збут.

Під час обшуку його місця проживання, співробітники міліції виявили й вилучили комп'ютерну техніку, чисті бланки паспортів різних держав, посвідчень на право керування транспортними засобами, дипломів, посвідчень МВС на право здійснення контролю за системами екології, посвідчень ДАІ.

Серед вилученого також 95 кліше різних організацій, підприємств й установ, виготовлених кустарним способом із силікону.

За свої послуги підозрюваний вимагав від $30 до $4 тисяч доларів. Наразі він перебуває під арештом.

Порушено кримінальну справу за підробку документів, печаток, штампів і бланків, їхній збут і використання підроблених документів. Ведеться слідство.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ