Черновецький планує заробляти на парковці 1 мільйон. Щодня



Фото "Сегодня"
Цього року київська влада планує щоденно отримувати 1 мільйон гривень зі столичних парковок.

Про це у понеділок заявив мер Києва Леонід Черновецький.

"У цьому році, я думаю, ми будемо заробляти 1 мільйон гривень в день. Це одна з не найбільших програм, які я сьогодні обговорюю зі своїми заступниками і своєю молодою командою", - сказав градоначальник. 

Він відзначив, "що парковка завжди викликає роздратування у тих, хто користується територією Києва".

"Але я хочу вам відповідально заявити, що це територія не тільки тих, у кого є дорогі чи недорогі машини -  то вже рівень якийсь життя.  Тому вже найближчим часом усі мерседеси, усі машини дорогі і мою у тому числі, і мої, - я не користуюсь транспортом, який мені державою має бути наданий - я хочу сказати вам, що доведеться платити", - нагадав вкотре про свою нову ініціативу Черновецький.

Мер наголосив на тому, що гроші від парковок підуть до "його любих бабусь".

"Вони (бабусі) повинні отримувати свою частку чесного заробітку від того, що вони живуть у Києві. Тому мої бабусі будуть отримувати гроші від цих парковок. Це дуже значні (гроші). Це вже 10 мільйонів гривень, які я особисто здобув для моїх любих бабусь в бюджет в місяць", - сказав мер.

Черновецький також додав, що "нам треба показати, що для Києва не існує ніякої економічної кризи".

Як повідомлялося, у центрі столиці триває впровадження суцільної зони паркування. Тобто водії зможуть залишити свою машину у будь-якому місці, що не заборонено знаком, зокрема, і на тротуарах.

Для цього їх облаштовують обмежувальними стовпчиками, завдяки яким транспорт не заважатиме пішоходам. У всій першій зоні на в'їзді та виїзді з таких паркувальних ділянок встановлять знаки. На них буде вказано спосіб розміщення авто, а також вартість за годину паркування.

Нові тарифи на парковку будуть введені з 1 січня і становитимуть: у першій зоні - 10 гривень, в 2 зоні - 7 гривень, в третій зоні - 5 гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ