Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/496b323f47958/
Українська правда
Київ

Черновецький розрахується з "Нафтогазом" за однієї умови

12.01.2009  13:06

АК "Київенерго" сплатить борг НАК "Нафтогаз" тільки після того, як "Нафтогаз" визнає свій борг перед "Київенерго".

Про це у понеділок заявив мер Києва Леонід Черновецький.

"Борг росте через суб'єктивні причини -  вперта позиція "Нафтогазу", який не хоче проводити зарахування відповідно до постанови Кабінету Міністрів. Вони нам винні, і ми їм винні. Ні копійки не заплатимо, поки вони не підпишуть усі документи, про те, скільки вони винні і як вони збираються з нами розраховуватися", - сказав градоначальник.

При цьому Черновецкий зазначив, що кияни будуть забезпечені теплом у зимовий період.

"Мої улюблені бабусі відстояли свої права на теплу зиму. Ніхто їм не посміє відключити ні газ, ні воду, ні світло - у нас все в порядку", - сказав Черновецький.

Він додав, що Київ - це єдине місто, в якому є гаряча вода.

Що стосується резервного мазуту, який уже почало використовувати "Київенерго", і за який міська влада не розрахувалася, оскільки не прийнятий бюджет, Черновецький заявив, що місто зможе за нього заплатити.

"Міський бюджет прийнятий чи не прийнятий - ми платоспроможні. Вчора Голубченко зустрічався з поставниками мазуту. Ми практично ціну там процентів на 50 знизимо, і ми використовуємо їх мазут сьогодні", - сказав мер.

Водночас він не зміг назвати компанії і людей, у яких місто купуватиме мазут.

"Це благородні люд, вони бізнесмени, але менше зароблять. Буде конкуренція, Антимонопольний комітет буде слідкувати, щоб ми не балувалися - все нормально", - підсумував Черновецький.

Як відомо, на минулому тижні заступник голови НАК "Нафтогаз України" Володимир Триколич заявив про те, що борг "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" щоденно збільшується на 15 мільйонів гривень і складає 650 мільйонів гривень.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.