"Київенерго" перейшло на резервний мазут


Компанія "Київенерго", що забезпечує теплом і електроенергією Київ, почала використання 78 тисяч тонн резервного мазуту для теплопостачання міста.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"АК "Київенерго" почала використання мазуту зі сховищ компанії, який належить іншим юридичним особам, що передбачено договорами з ними", - сказано в повідомленні.

Зокрема, на використання резервного мазуту перейшла теплоелектроцентраль №5, на якій повністю використано запас аварійного мазуту, що належить "Київенерго".

На ТЕЦ-6 власних запасів мазуту вистачить до 15 січня, після чого вона також перейде на резервний мазут.

Обидві ТЕЦ споживають 3,24 тисяч тонн мазуту на добу для виробництва тепло- й електроенергії. Температура теплоносія на ТЕЦ-5 становить +66С, на ТЕЦ-6 - +77С за технологічної норми +83С.

Однак, за словами голови правління АК "Київенерго" Едуарда Соколовського, питання оплати мазуту залишається відкритим і зволікання з його рішенням викликає неспокій.

"Не дивлячись на те, що сьогоднішні проблеми з опалюванням викликані переважно зовнішніми чинниками, компанія наполегливо добивається виплат боргу КМДА по різниці в тарифах на тепло. З вини КМДА борг зростає кожного дня і не дозволяє "Київенерго" розраховуватися за спожитий газ перед постачальниками", - заявив Соколовський.

При цьому компанія стурбована питанням оплати вартості резервного мазуту, яке залишається відкритим, і заборгованістю міськбюджету з виплати різниці між чинними тарифами на житлово-комунальні послуги і їх собівартістю.

За підрахунками "Київенерго", борг з різниці в тарифах становить 975 млн. гривень без ПДВ, хоча компанія зазначає, що нинішні проблеми з теплопостачанням викликані переважно зовнішніми факторами.

Крім того, компанія повідомила, що тиск газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, як і раніше, є зниженим: компанія одержує 3,96 млн. куб. метрів газу на добу, тоді як у нормальному режимі ТЕЦ споживають 7,1 млн. куб. метрів газу на добу.

Як відомо, "Нафтогаз України" вважає достатніми обсяги поставок газу "Київенерго" для виробництва теплової енергії і забезпечення Києва гарячим водопостачанням.

Столична влада попросила Кабмін і Держрезерв дозволити "Київенерго" використати 78 тисяч тонн резервного мазуту, якого орієнтовно вистачить для забезпечення теплопостачання міста протягом місяця.

7 січня "Київенерго" почала використання аварійного запасу мазуту, який частково заміщує газ у роботі ТЕЦ.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ