Ленінградка залишиться без трамвая і з перекопаними дорогами



Зовсім скоро на Ленінградській площі завирує будівництво. Уже наприкінці минулого року тут взялися перекладати комунікації - теплотраси та кабелі зв‘язку.

Шляховики планують працювати, не перекриваючи руху, повідомляє ТРК "Київ".

Аби водіям та пасажирам громадського транспорту було зручно оминати зону реконструкції - паралельно готують альтернативні об‘їзди та маршрути. 

Дорожники поставили транспортникам умову - трамвай з Ленінградки має зникнути. Колії та активний рух - заважатимуть реконструкції. Маршрути від площі - відведуть.

Інститут "Київдормістпроект" вже готує документацію, за якою лінія з Привокзальної, Харківського шосе, шляхопроводу біля Інституту хімії та самої Ленінградської має переміститися в спеціальний тунель. Зведуть його разом з двома автомобільними попід залізничними коліями. 

За словами головного інженера ДП "Інститут "Київдормістпроект" Рашида Халілова, тунель пройде безпосередньо з вулиці Ялтинської під залізницею в районі Дарницького вокзального комплексу і вийде на вулицю Пражську.

"Далі таким чином можна буде цей шматок (дороги вести) по Харківському шосе и по Привокзальній, трамвай зняти, і повним ходом будувати Ленінградську площу", - сказав Хала лов.

Він відзначив, що пасажирів "ми повинні возити у будь-якому разі". Аби під час реконструкції звести до мінімуму незручності для водіїв і будівельників, дорожники вже споруджують для автомобілістів невеликі проїзди навпростець та цілу магістраль - дублер.

Щоб дістатися мосту Патона запропонують скористатися вулицею Шліхтера. А завантажені проспект Возз‘єднання та шляхопровід біля Інституту хімії - можна буде оминути Здолбунівською.

Тут уже розширили старі ділянки дороги, насипали нові відрізки та готуються прорубати в районі тупика проїзд на Дніпровську набережну. Готова нова транспортна артерія буде вже у вересні. 

Нове ж архітектурне вирішення Ленінградської площі дорожники обіцяють втілити до 2011 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ