У столиці подорожчає парковка, але машини можна ставити де завгодно



Фото blog.3dnews.ru
У столиці триває впровадження суцільної зони паркування. Поки що - лише в центральній частині міста.

Відтепер водіям можна буде залишити свою машину у будь-якому місці, що не заборонено знаком, зокрема, і на тротуарах, повідомляє ТРК "Київ".

Для цього їх облаштовують обмежувальними стовпчиками, завдяки яким транспорт не заважатиме пішоходам. У всій першій зоні на в'їзді та виїзді з таких паркувальних ділянок встановлять знаки. На них буде вказано спосіб розміщення авто, а також вартість за годину паркування.

За словами директора КП "Київтранспарксервіс" Олени Поліщук, з 1 січня вона зросте. Утім, 1, 2 та 7 січня кияни зможуть користуватися муніципальними парковками безоплатно.

"З 1 січня збільшуються тарифи на паркування в трьох зонах, і в першій зоні - суцільній зоні тариф буде 10 гривень, в 2 зоні - 7 гривень, в третій зоні - 5 гривень. 1, 2-го січня евакуація, паркування блокування не працюють і сьомого", - сказала Поліщук.

Як відомо, перша зона паркування в Києві охоплює територію, обмежену Європейською площею, вулицями Трьохсвятительською, Михайлівською, Великою Житомирською, Володимирською, Льва Толстого, площею Льва Толстого, Великою Васильківською, Саксаганського, Еспланадною, Басейною, Шовковичною, Грушевського.

Друга зона знаходиться в межах вулиць Набережно-Хрещатицької, Ярославської, Ярославського провулка, Нижнього Валу, Глибочицької, Артема, Мельникова, Теліги, Довженка, Індустріальної, Чоколовського бульвару, Червонозоряного проспекту, Московської площі, бульвару Дружби Народів, Набережного шосе.

Третя зона охоплює територію від меж другої зони до межі Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ