Черновецького обвинувачують у розтриньканні коштів


Міністр праці й соціальної політики Людмила Денисова обвинувачує мера Києва Леоніда Черновецького в нецільовому використанні коштів, призначених для виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Про це вона сказала в ефірі "5 каналу", повідомляють "Українські новини".

"Так відбувається, наприклад, у місті Києві, що всі кошти, які були передбачені, наприклад, на грудневу заробітну плату, пан Черновецький, мер міста, він уже витратив на свою передвиборну кампанію, коли обирався мером", - заявив міністр.

Денисова підкреслила, що Кабінет міністрів у повному обсязі виділив кошти на виплату зарплат бюджетникам, а за всі проблеми й затримки, які виникають із виплатами, відповідальна місцева влада.

"Коли місцева влада, місцеві ради приймають рішення й приймають свій бюджет, то вони перерозподілити можуть ці кошти на користь якихось своїх інтересів, а не на користь людей", - сказала вона.

Денисова повідомила, що Міністерство праці й соціальної політики веде моніторинг виплат зарплат на місцях і зараз приймається рішення, яким чином не допустити заборгованостей, зокрема, у Києві.

Як відомо, на 1 грудня розмір невиплачених зарплат збільшився на 66,4% порівняно з 1 листопада до 1 736,716 мільйона гривень.

Кабмін вирішив залишити розмір мінімальної зарплати для працівників бюджетної сфери на рівні 545 гривень у грудні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ