Заступник мера, запобігаючи корупції, офіційно здер гроші за зустріч



Фото www.spim.ru
24 грудня виконувач обов'язків заступника голови КМДА Олександр Луцький провів за дорученням мера Леоніда Черновецького зустріч з київськими бізнесменами.

Луцький зустрівся з 10 бізнесменами, які виділили на благодійність близько 70 тисяч доларів.

За повідомленням прес-служба КМДА, ці гроші будуть направлені столичним головою на допомогу знедоленим громадянам.

"Наша зустріч носила виключно консультативний характер. Найбільшу кількість питань викликав Закон України від 16 вересня поточного року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву", яким, зокрема, вносились зміни до земельного законодавства. Основні консультації, яких потребували підприємці, стосувались перехідних положень зазначеного Закону. Ми відповіли в повному обсязі на всі запитання", - розповів Луцький.

За його словами, подібні зустрічі проводяться з метою запобігання корупції у владних структурах та носять виключно консультативний характер, тобто жодні рішення на таких зустрічах не приймаються.

"Це була перша зустріч, але не остання. Наступна відбудеться вже в новому році. Коли саме - поки що сказати важко. Скоріше за все як тільки набереться близько десяти бізнесменів, які будуть потребувати наших роз'яснень", - додав Луцький.

Як відомо, раніше з бізнесменами зустрічався сам градоначальник Леонід Черновецький. Щоправда, за щастя посидіти з мером треба було розщедритися на $50 тисяч.

У вівторок Черновецький офіційно назвав суми, які треба заплатити, щоб мати можливість зустрітися з ним і його заступниками.

Наступну платну зустріч з бізнесменами проведе перший заступник мера Анатолій Голубченко 25 грудня. Вартість зустрічі для учасників вечері - 9 500 доларів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ