На Дарницькому мосту відкрито рух



Фото прес-служби Мінтрансу
У середу міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський відкрив робочий рух залізнично-мостового переходу через Дніпро у Києві.

На відкритті Вінський висловив подяку, усім, хто був причетний до будівництва мосту, повідомляє прес-служба Міністерства транспорту і зв'язку.

"Я дякую усім, хто доклав максимум зусиль для будівництва цього мосту -  унікального та важливого для усіх нас об'єкту. Я дякую кожному будівельнику, проектувальникам та тим, хто вірив у наші сили вчасно впоратися з поставленими завданнями - відкрити робочий рух у встановлений термін та виконати усі роботи якісно", - підкреслив міністр.

За словами Вінського, залізнично-автомобільний мостовий перехід через Дніпро -  унікальний для столиці тим, що об'єднує в собі дві складові: залізничну -  дві колії, та автомобільну  -  дорога із шести смуг (по три у кожному напрямку).

Як відомо, довжина мосту -  1066,2 м, будівельна довжина залізничних колій -  32,71 км, довжина автомобільних підходів -  15,08 км.

Розробка проекту будівництва залізнично-автомобільного мостового  переходу ведеться генеральним проектувальником -  "Київдіпротранс" та інститутами "Київінжпроект", ТОВ "Союзтранспроект", ТОВ "Інжпроектсервіс-АРС".

Кошторисна вартість будівництва, згідно зі зведенням витрат, -  9 мільярдів 157 мільйонів гривень, у тому числі будівельно-монтажні роботи -  5 мільярдів 92 мільйони гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ