З 2009 року метрополітен введе картонні проїзні



Комунальне підприємство "Київський метрополітен" відмовилося від використання магнітних проїзних з 2009 року. У такий спосіб підземка перейде на оплату проїзду виключно безконтактними картками й жетонами.

Про це заявив начальник комерційної служби підприємства Олександр Юрченко, повідомляють "Українські новини".

"Магнітні картки не будуть використовуватися в 2009 році", - сказав Юрченко.

У зв'язку із цим підприємство вирішило виготовляти місячні проїзні, які раніше були магнітними, на основі безконтактних карток але з картону, а не із пластику, як довгострокові проїзні.

Юрченко пояснив, що усередині картонної картки буде вмонтований чіп, аналогічний за технологіями, але спрощений за функціями порівняно із чіпом, який вмонтований у пластиковій картці.

Він додав, що з картонними картками пасажирам варто також дбайливо поводитися, щоб не пошкодити чіп.

Оскільки собівартість виготовлення картонної картки, за його словами, істотно нижча, то підприємство буде реалізовувати такі проїзні без заставної вартості в 7 гривень, що діє для пластикових безконтактних карток.

Після закінчення терміну дії картонної картки пасажир може її викинути. Юрченко підкреслив, що місячний проїзний на картонній основі більш захищений від підробки порівняно з магнітними проїзними.

Довгострокові проїзні (на квартал і на рік) будуть виготовлятися як і раніше на основі пластикових безконтактних карток.

Також Юрченко повідомив, що з 22 грудня підприємство почало продаж річних проїзних з терміном дії на календарний 2009 рік.

Як відомо, 4 листопада Київміськадміністрація підвищила тарифи на проїзд у наземному громадському транспорті й у метро в 3-4 рази до 1,5-2 гривні за 1 поїздку. Адміністрація також установила вартість місячних, квартальних й річного проїзних у розмірі 60-799 гривень залежно від їхнього терміну дії.

У вартості річних проїзних зберігається тариф на проїзд 50 копійок за поїздку, строк їхньої дії закінчується 31 грудня 2009 року незалежно від дати їхньої купівлі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ