"Київенерго" офіційно вимагає, щоб Черновецький сплатив борг


АК "Київенерго" висунула офіційну претензію Київській міській державній адміністрації щодо сплати компенсації різниці в тарифах на теплову енергію.

Про це йдеться в офіційному листі "Київенерго" до Київської міської державної адміністрації.

Компанія вимагає компенсувати різницю в тарифах на теплову енергію у розмірі 976 519 608,22 гривень без ПДВ, в тому числі 516 мільйонів гривень заборгованості, яка виникла в цьому році.

Сума боргу утворилася з 2000 року за рахунок різниці між затвердженими тарифами на теплову енергію та фактичною її собівартістю для житлових організацій та інших споживачів.

В разі несплати боргу, "Київенерго" буде вимушена звернутися до суду для захисту своїх законних прав та інтересів, повідомляє прес-служба компанії.

"Київенерго технічно може забезпечити своїх споживачів теплом згідно з нормами та погодними умовами. Але несплата компенсації КМДА за тарифи на тепло, які є нижчими їх собівартості, утворила багатомільйонний борг компанії в розрахунках за газ", - сказала прес-секретар компанії Іванна Майстренко.

Таким чином, за її словами, ЖЕО, які надають тепло киянам, не отримують достатній рівень теплоносія.

"Київенерго є послідовною в питаннях розрахунків за надані послуги і не припиняє роботи з приводу отримання боргу КМДА", - додала Майстренко.

З огляду на те, що КМДА встановила тарифи на теплову енергію для "Київенерго" нижче економічно обґрунтованого рівня, компанія має законні підстави вимагати компенсації різниці в тарифах на теплову енергію, йдеться в повідомленні прес-служби.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ