Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4947d06a56c2d/
Українська правда
Київ

Кияни можуть замерзнути через Черновецького

16.12.2008  17:02

Мер Києва Леонід Черновецький досі не видав розпорядження та не почав повертати заборгованість за спожитий газ.

Про це заявив міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Він відзначив, що мер залишається бездіяльним попри те, що завдяки втручанню Уряду та особисто прем'єр-міністра Юлії Тимошенко киянам повернули опалення, гарячу воду та газ.

Кучеренко нагадав, що при високому рівні розрахунків населення, Київ має заборгованість перед ДК "Газ України" у 380 мільйонів гривень. За останній тиждень борг збільшився на 52 мільйони гривень.

"Це відбувається через те, що тариф, який сплачує населення, лише наполовину покриває собівартість тепла. Різницю має відшкодовувати мерія з міського бюджету. Однак таке відшкодування не надходить. Це відбувається в той час, коли підприємствам та регіонам, які  мають стовідсоткові розрахунки за газ, вимушені зменшувати тиск газу", йдеться в повідомленні прес-службі.

Кучеренко заявив, що така безвідповідальність київського мера Леоніда Черновецького ставить під загрозу безпечне та безперебійне функціонування системи опалення в столиці.  

Як відомо, у 11 грудня "Київенерго" почало припиняти гаряче водопостачання до адміністративних будівель, житлових будинків, зони теплопостачання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6.

Без гарячої води залишилися мешканці Троєщини, Лісового масиву, Оболоні, Куренівки, Виноградара, Подолу, Харківського масиву,  Позняків, Осокорків, Русанівки, Березняків та Теремків.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.