У Луценка нагадали, що за штурм Тимошенко можуть дати 12 років


Міністерство внутрішніх справ просить громадян не піддаватися на заклики політиків щодо незаконних акцій протесту та попереджає про особисту відповідальність за участь у таких заходах.

Про це у вівторок заявив заступник міністра внутрішніх справ, начальник міліції громадської безпеки Олександр Савченко, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє УНІАН.

"Вчора я особисто побачив декілька прес-конференцій, скажімо, високопоставлених представників місцевих органів влади, які майже відкрито закликають населення до певних радикальних дій, навіть до групових порушень громадського порядку", - сказав Савченко, водночас, не уточнивши про які заклики йдеться.

Заступник міністра лише зауважив, що йому "це дуже не сподобалось" і висловив припущення, що "можна зробити скидку на, скажімо, недостатність досвіду - вони (ті, хто закликають), як правило, дуже молоді і не розуміють, можливо, що кажуть".

Таким діям цих посадовців, додав він, дадуть оцінку інші правоохоронні органи - прокуратура й суд.

"Але громадяни повинні розуміти, що заклик, навіть високопоставлених чиновників, однак не знімає відповідальності і ті, хто піддасться на такі заклики, блокувати щось, штурмувати, перекривати... існують ряд статей Кримінального кодексу, за якими можна отримати від шести місяців до дванадцяти років", - підкреслив Савченко.

За його словами, до таких протизаконних дій Кримінальним кодексом віднесено, зокрема, порушення громадського порядку, порушення роботи нафто- газо- та інших забезпечуючих об'єктів.

"Тому ми ще будемо робити звернення до громадян з тим, щоб певні радикальні сили і особи не змогли людей дезорієнтувати", - підсумував Савченко.

Як відомо, про можливі протестні акції уже заявляли представники Партії регіонів, КПУ і київської мерії.

Зокрема, у понеділок секретар Київради Олесь Довгий, відповідаючи на питання журналіста, що буде, коли у столиці знову відключать тепло чи воду, сказав, що тоді люди знесуть Кабмін.

"У даному випадку пахне жареним. І якщо 1-2 дні відключення - на Грушевського побачили лише пікет, і змогли цю війну уявити якимось віртуальним чином -  в рейтингах, телевізорі, пресі, ЗМІ, то іще одне відключення, або іще хоч один-два дні морозу для киян закінчиться тим, що в буквальному змісті кияни просто вийдуть надвір і знесуть це все Грушевського", - сказав Довгий.

За його словами, рубильник, яким можуть перекрити тепло, люди візьмуть "в свої руки і стануть його охороняти, щоб ніхто більше не додумався до цього рубильника на 100 метрів підійти".

"Тому я застерігаю, що в даному випадку будь-хто, хто заявляє, що він хоче відключити тепло ще раз в Києві, хай перед тим, як таке заявляти, подумає. Йому в страшному сні не снилось, чим це може закінчитися. 3 мільйони киян візьмуть в руки все, хто що має, і ні цього міністра, ні цього Кабінету міністрів -  як вітром здує. Будемо їх шукати по всій Україні", - сказав Довгий.  

"Українська правда. Київ"
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ