Столичну владу зобов’язали переглянути тарифи на компослуги


Антимонопольний комітет України зобов'язав Київську адміністрацію привести тарифи на водопостачання до вимог конкуренційного законодавства.

Таке рішення прийнято за результатами проведених слухань щодо обґрунтованості підвищення тарифів на комунальні послуги для юридичних осіб.

Як встановив Комітет, розпорядженням КМДА визначила тарифи на водопостачання, які є дискримінаційними до суб'єктів господарювання. Зокрема, в розпорядженні для окремих підприємств встановлено плату за послуги за визначеними для бюджетних установ тарифами.

Це може призвести до спотворення конкуренції між суб'єктами господарювання, повідомляє прес-служба Антимонопольного Комітету.

Крім того, розпорядження було опубліковано за 7 днів до його введення в дію, тоді як законодавством передбачено не менше 30 днів. При цьому не була оприлюднена інформація щодо обґрунтування необхідності підвищення тарифу, до відома споживачів не було доведено інформацію про структуру тарифів.

Наразі створено робочу групу за участю керівників Комітету та КМДА, перед якою поставлено завдання розробити комплекс заходів, спрямованих на наведення правопорядку у питаннях тарифоутворення на комунальні послуги в столиці.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ