Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4947a1f02cc07/
Українська правда
Київ

Не зважаючи на ціну в 2 гривні, метро планує 140 мільйонів збитків

16.12.2008  13:41


КП "Київський метрополітен" прогнозує збитки в 2009 році на рівні 140 мільйонів гривень.

Про це у вівторок заявив генеральний директор підприємства Петро Мірошников, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що "140 мільйонів гривень плануються збитки при тому, що тариф, який сьогодні затверджено, буде незмінним", а за підсумками 2008 року очікувані збитки метрополітену складуть 194 мільйони гривень.

"Це при тому, що ми два місяці відпрацювали за цим тарифом, і перекриємо частину збитків, які вже маємо", - додав Мірошников.

Він також прогнозує, що річними проїзними користуватимуться близько 200 тисяч чоловік, що становить близько 30% пасажирів, які регулярно користуються метрополітеном, адже за останній тиждень листопада було продано 100 тисяч річних проїзних.

Як відомо, КМДА видала розпорядження про підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті в 3-4 рази. З 4 листопада 2 гривні коштує одна поїздка в метрополітені, якщо пасажир купує один жетон на проїзд. Проїзд у наземному транспорті коштує 1,5 гривні, якщо купити квиток завчасно в кіоску, 2 гривні - якщо купити в салоні автобуса, трамвая, тролейбуса.

Прокуратура Києва розпочала перевірку дотримання столичною міською державною адміністрацією законодавства під час запровадження нових тарифів на проїзд у громадському транспорті.

18 листопада перший віце-прем`єр-міністр Олександр Турчинов доручив КМДА знизити вартість проїзду до 1 гривні.

16 грудня Антимонопольний комітет рекомендував Київській міській державній адміністрації, КП "Київський метрополітен" і КП "Київпастранс" протягом 10 днів переглянути тарифи на проїзд у комунальному транспорті в бік зниження.

За словами виконуючого обов'язки голови Антимонопольного Комітету  Олександра Мельниченка, якщо вимоги АМК не будуть враховані, то до відповідальності притягатимуть як комунальні підприємства, так і КМДА. Зокрема, для комунальних підприємств штраф може скласти до 10% їх річного обороту.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.