Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49475fe739b64/
Українська правда
Київ

Черновецький хоче, щоб кияни самі слідкували за благоустроєм

16.12.2008  08:58

Контроль у сфері благоустрою міста Києва будуть здійснювати громадські інспектори.

Столична влада організує громадський контроль у сфері благоустрою Києва. Також буде запроваджено інститут громадських інспекторів для участі громадян у здійсненні контролю за благоустроєм столиці.

Відповідне розпорядження підписав Київський міський голова Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА.

Громадські інспектори матимуть повноваження проведення перевірок фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб щодо виконання чинного законодавства, правил і норм благоустрою міста.

У разі виявлення порушень інспектори складатимуть протоколи та видаватимуть приписи щодо усунення таких порушень. Крім того, столичною владою передбачено вибіркове заохочення громадських інспекторів за сумлінне виконання своїх обов'язків.

За проведену роботу громадські інспектори благоустрою звітуватимуть  безпосередньо перед Головним управлінням контролю за благоустроєм при КМДА.

Згідно з розпорядженням, громадські інспектори благоустрою столиці будуть призначатися та позбавлятися права виконувати свої обов'язки розпорядженням КМДА за письмовим клопотанням начальника Головного управління контролю за благоустроєм після проходження співбесіди.

Крім того, столична влада визначить посадових осіб, які будуть здійснювати інструктаж, навчання громадських інспекторів, координацію їх діяльності, надавати їм практичну і методичну допомогу з питань здійснення громадського контролю.

Громадські інспектори будуть забезпечені відповідними посвідченнями.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.