Причина комунальних проблем у Києві – непрозора система розрахунків


Столична мерія обіцяє сьогодні-завтра відновити теплопостачання в київських квартирах. Причиною вимкнення стали борги за газ. Експерти вважають причиною такої ситуації заплутану систему газових розрахунків, запроваджену київськими чиновниками, повідомляє "Німецька хвиля".

За словами директора енергетичних програм дослідницького центру "Номос" Михайла Гончара, за останні два роки київська мерія створила заплутану систему розрахунків "Київенерго" з "Нафтогазом України" за посередництва Київенергохолдингу.

Горнчар не виключає, що затримка переказу "Нафтогазу" коштів, сплачених киянами за гарячу воду та опалення, дозволяє отримувати тіньовим ділкам значні прибутки від обігу мільйонних сум через офшорні зони та інші фінансові структури.

Під час дискусії в пресі щодо київської кризи неплатежів ця система розрахунків досі не аналізувалася, зазначив Гончар. Він припустив, що всі сторони конфлікту так чи інакше можуть бути втягнуті в існуючу схему непрозорих оборудок.

На його Гончара, ця схема нагадує залучення компаній "Юралтрансгаз" та "РосУкрЕнерго" у ролі посередників з постачання газу для цілої України.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ