У мерії розказали, як отримати безкоштовний проїзний



Усі пенсіонери та інваліди столиці їздитимуть у метро та наземному транспорті безкоштовно.

Відповідне розпорядження підписав мер Леонід Черновецький.

За словами заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, згідно з розпорядженням пенсіонери та інваліди Києва, які не мають права на пільговий проїзд відповідно до чинного законодавства, матимуть можливість їздити в транспорті безоплатно на підставі пенсійного посвідчення або посвідчення, яке видане органами соціального захисту населення.

Фінансування витрат буде проводитися за рахунок коштів передбачених в міському бюджеті на компенсаційні виплати за пільговий проїзд.

Крім того, багатодітні сім'ї (троє і більше неповнолітніх дітей), непрацюючі кияни, які доглядають за дітьми-інвалідами, за умови, що  особа отримує державну соціальну допомогу та інші соціально незахищені верстви населення міста матимуть право на безоплатний проїзд на двох видах транспорту за їх вибором на підставі довідки, виданої органами соціального захисту населення.

Підставою для безоплатного проїзду в міському пасажирському транспорті є наявність у осіб пенсійних посвідчень, тимчасових довідок або посвідчень виданих управліннями праці та соціального захисту населення районних адміністрацій за місцем їх реєстрації.

Якщо тимчасова довідка пошкоджена (непридатна для використання), вона підлягає заміні, а от у разі втрати довідка не поновлюється.

Для того, щоб отримати довідку громадянин має подати до районного управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації копію паспорта; копію ідентифікаційного коду; форму №3 з житлової організації; дві фотографії розміром 3 х 4 см.

Для отримання тимчасової довідки матері або батьку багатодітної сім'ї необхідно надати додатково до комплекту документів копії свідоцтв про народження дітей.

В управлінні громадянин має заповнити заяву та декларацію про доходи та майновий стан за відповідною формою.

Як відомо, загальна кількість киян, які користуватимуться пільгами на проїзд в муніципальному транспорті міста сягає 700 тисяч осіб.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ