Черновецький з висоти свого "Роллс-Ройса" наїхав на міністрів на мерседесах



Київський міський голова Леонід Черновецький заявив, що вважає неприпустимим використання політичного популізму у такій важливій сфері, як формування та регулювання тарифів.

"Зініційоване Міністерством економіки та Антимонопольним комітетом України порушення справи стосовно Київської міської державної адміністрації, комунальних підприємств "Київський метрополітен" і "Київпастранс" я розцінюю як звичайний політичний популізм", - заявив Черновецький.

Київський міський голова зазначив, що уряд не виділяє ні копійки на забезпечення безперебійної та безпечної роботи київського транспорту, повідомляє прес-служба КМДА.

"Жоден міністр нинішнього Кабміну жодного разу не цікавився, яким же чином і на які кошти функціонує транспортна галузь столиці. Ніхто з киян ніколи не бачив міністрів або їх заступників у київському метрополітені або в тролейбусі", - заявив Черновецький.

Вони їздять за рахунок платників податків у чорних 600-х "Мерседесах". Тому бурхлива діяльність урядовців - це звичайна спроба самопіару. Адже з державного бюджету Київ не отримує ані копійки на забезпечення безперебійних і безпечних пасажирських перевезень", - підкреслив мер Києва.

"Дешеві політичні заяви дорого обходяться простим людям, - заявив Черновецький. - Столична влада не допустила транспортного колапсу на тлі інфляції та подорожчання у декілька разів всіх матеріалів для ремонту транспорту - аж до шпали для метрополітену. Київ силами міського бюджету постійно оновлював комунальний громадський транспорт, адже кияни гідні того, щоб їздити на комфортному й безпечному транспорті, який відповідає європейським стандартам".

"Окрім того, значно розширено перелік категорій громадян, які мають право на безкоштовний проїзд. Відтепер близько 700 тисяч киян можуть їздити у метро та наземному транспорті безкоштовно", - зазначив Черновецький.

КМДА видала розпорядження про підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті в 3-4 рази. З 4 листопада 2 гривні коштує одна поїздка в метрополітені, якщо пасажир купує один жетон на проїзд. Проїзд у наземному транспорті коштує 1,5 гривні, якщо купити квиток заздалегідь у кіоску, і 2 гривні - якщо купити в салоні автобуса, трамвая, тролейбуса.

11 грудня Антимонопольний комітет України ухвалив рішення порушити справу про незаконність підвищення тарифів на проїзд у київському електротранспорті проти Київської міської державної адміністрації, Київського метрополітену і "Київпастрансу".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ