За комунальні тарифи Черновецького візьметься Кабмін


Міністерство з питань житлово-комунального господарства ініціює позачергове засідання Кабінету Міністрів, на якому буде розглянута ситуація з теплопостачанням в Києві. 

Про це заявив міністр Олексій Кучеренко, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Він відзначив, що на фоні незадовільного технічного стану комунальної інфраструктури міста та незрозумілої ситуації з очікуваним підвищенням плати за житлово-комунальні послуги, різко загострилася проблема якості послуг, які сьогодні отримують кияни.

"Протягом двох днів до Міністерства зателефонували майже тисяча киян із скаргами на низьку якість послуги теплопостачання", - сказав Кухаренко.

На думку Міністерства, це викликано непослідовними діями КМДА в проведенні реформування житлово-комунального господарства Києва.

"Заручниками цього стали не лише прості кияни, а й підприємства галузі, на яких працюють десятки тисяч людей", йдеться в повідомленні прес-служби.

Враховуючи весь комплекс проблем, які накопичилися у житлово-комунальному комплексі Києва, Кухаренко дав доручення Державній житлово-комунальній інспекції перевірити економічну обґрунтованість тарифної політики, яку проводить КМДА.

А також проаналізувати інвестиційну політику, особливо у сфері енергозбереження, та готовність до структурних змін, а також спрогнозувати можливі наслідки як для пересічних киян, бюджетних установ, підприємців, так і загалом для економіки міста.  

За оперативними даними, заборгованість "Київенерго" за газ протягом тижня збільшилась на 52 мільйони гривень і становить понад 350 мільйонів гривень. Водночас, Київ не використав можливості часткового покриття боргу за рахунок субвенції на погашення різниці в тарифах. Зокрема, із загальної суми субвенції використано лише 23,7 мільйона, тоді як, наприклад, Харків використав 200 мільйонів, Донецьк - 300 мільйонів гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ