У Києві заборонили дитяче харчування з ГМО



Київрада заборонила реалізацію на території Києва продуктів дитячого харчування, які містять генетично модифіковані організми.

За відповідне рішення проголосували 115 депутатів. І воно набуває чинності з 1 січня 2009 року.

Документом забороняється реалізація на території столиці продуктів харчування, які містять ГМО, без наявності позитивного висновку Державної екологічної експертизи продукту. А також без інформації про державну реєстрацію підприємства виробника і розміщення на пакуванні такої продукції інформації українською мовою про вміст ГМО.

Київрада порекомендувала, щоб магазини продукти харчування, які містять ГМО, розміщували окремо від решти товарів з написом "Продукція, яка містить ГМО". А також не менше, ніж на 15% площі стендів розміщували інформацію про вміст ГМО у продуктах.

Підприємствам, які виробляють продукти харчування з вмістом ГМО, Київрада рекомендувала розміщувати інформацію про вміст ГМО в продуктах не менше, ніж на 30% площі зовнішньої поверхні кожної більшої сторони упаковки.

Також Київрада доручила КМДА впродовж місяця звернутися до Кабінету міністрів з пропозицією розробити і затвердити правила торгівлі продуктами харчування, які містять ГМО.   

           

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ