Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/494115f6dcd66/
Українська правда
Київ

Заступник Черновецького відмовився переглядати тарифи на проїзд

11.12.2008  15:30

Заступник мера Києва, секретар Київської міської ради Олесь Довгий відмовився вносити на розгляд Київради питання про скасування рішення Київської адміністрації щодо підвищення тарифів на проїзд в 3-4 рази.

Про це Довгий сказав на сесії Київради, повідомляють "Українські новини".

Питання про скасування підвищення тарифів до порядку денного сесії намагалися внести фракції Блоку Кличка і БЮТ. Вони аргументували необхідність розгляду цього питання тим, що перед підвищенням тарифи повинні були погоджуватися з Антимонопольним комітетом, враховувати платоспроможність городян і відповідати економічно обґрунтованому рівню підвищення.

Представники БЮТ і Блоку Кличка намагалися внести проекти рішень про скасування з голосу під час сесії. Однак Довгий сказав, що таке питання, яке має економічні наслідки для міста й комунального транспорту, не повинно і не може вноситися на розгляди Київрадою без ретельного вивчення й підготовки.

Він відзначив, що рішення про скасування підвищення тарифів повинне бути зваженим, а не емоційним, тому і не поставив на голосування питання про включення до порядку денного ініціативи БЮТ і Блоку Кличка.

Довгий рекомендував фракціям, які ініціювали це рішення, доробити його й пройти всі профільні комісії Київради, і тільки потім виносити його на розгляд сесії.

Один з лідерів Блоку Кличка Дмитро Андрієвський відзначив, що питання виноситимуть на наступній сесії.

"Ми, відстоюючи інтереси киян, знову внесемо рішення про зменшення тарифів на проїзд у комунальному транспорті на наступній сесії 18 грудня", - наголосив Андрієвський.

Як відомо, 27 листопада Київрада не змогла скасувати підвищення Київською міською адміністрацією тарифів на проїзд.

11 грудня Антимонопольний комітет вирішив порушити справу поти КМДА, "Київського метрополітену" і "Київпастранс" у зв'язку з незаконним підвищенням тарифів на проїзд.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.