Заступник Черновецького відмовився переглядати тарифи на проїзд


Заступник мера Києва, секретар Київської міської ради Олесь Довгий відмовився вносити на розгляд Київради питання про скасування рішення Київської адміністрації щодо підвищення тарифів на проїзд в 3-4 рази.

Про це Довгий сказав на сесії Київради, повідомляють "Українські новини".

Питання про скасування підвищення тарифів до порядку денного сесії намагалися внести фракції Блоку Кличка і БЮТ. Вони аргументували необхідність розгляду цього питання тим, що перед підвищенням тарифи повинні були погоджуватися з Антимонопольним комітетом, враховувати платоспроможність городян і відповідати економічно обґрунтованому рівню підвищення.

Представники БЮТ і Блоку Кличка намагалися внести проекти рішень про скасування з голосу під час сесії. Однак Довгий сказав, що таке питання, яке має економічні наслідки для міста й комунального транспорту, не повинно і не може вноситися на розгляди Київрадою без ретельного вивчення й підготовки.

Він відзначив, що рішення про скасування підвищення тарифів повинне бути зваженим, а не емоційним, тому і не поставив на голосування питання про включення до порядку денного ініціативи БЮТ і Блоку Кличка.

Довгий рекомендував фракціям, які ініціювали це рішення, доробити його й пройти всі профільні комісії Київради, і тільки потім виносити його на розгляд сесії.

Один з лідерів Блоку Кличка Дмитро Андрієвський відзначив, що питання виноситимуть на наступній сесії.

"Ми, відстоюючи інтереси киян, знову внесемо рішення про зменшення тарифів на проїзд у комунальному транспорті на наступній сесії 18 грудня", - наголосив Андрієвський.

Як відомо, 27 листопада Київрада не змогла скасувати підвищення Київською міською адміністрацією тарифів на проїзд.

11 грудня Антимонопольний комітет вирішив порушити справу поти КМДА, "Київського метрополітену" і "Київпастранс" у зв'язку з незаконним підвищенням тарифів на проїзд.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ