У столиці встановлять пам’ятник загиблим велосипедистам



У Києві на вулиці Мельникова біля будинку № 4 встановлять меморіал загиблим велосипедистам.

Саме там у червні цього року нетверезий водій на смерть збив студента Київського політехнічного інституту Олексія Башкірцева, повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

За словами організатора акції Віктора Загреби, меморіал буде виглядати як справжній велосипед, пофарбований у білий колір, і на ньому зроблено відповідну табличку, яка пояснює про що йдеться і що означає цей велосипед.

"Велосипед буде просто припаркований біля ліхтарного стовпа, який є на тому місці. Він не буде абсолютно нікому заважати. Мета цієї акції - згадати, вшанувати пам'ять людей, наших друзів, також людей незнайомих для нас, які пересуваючись на велосипеді, на жаль, не змогли доїхати туди, куди вони їхали", - сказав Загреба.

Учасники акції наголошують, що зберуться мирно, принесуть квіти та фотографії - як нагадування про тих шістьох людей, чия буденна поїздка на велосипеді виявилася останньою.

"Ми нагадаємо київському меру про те, що ми все ще чекаємо на обіцяні нам велосипедні доріжки. Ми нагадаємо собі і суспільству, що наше місто має нарешті стати цивілізованим", говорять велосипедисти.

Символічне відкриття меморіалу заплановане на 18:30.

Як відомо, мер Леонід Черновецький видав офіційне розпорядження щодо облаштування та розвитку велосипедних доріжок у столиці, однак у цьому напрямку практично нічого не було зроблено.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ