У центрі столиці з машини вкрали 20 тисяч


У вівторок в Шевченківському районі столиці сталася чергова крадіжка з машини. Злочинці викрали з автомобіля "Хенде" сумку, в якій знаходилося більше 20 тисяч гривень. Сталося це у денний час.

Які тільки способи не вигадують злочинці для досягнення мети. В хід ідуть як тоненькі металеві пилочки або відмички, так і дорогі пристрої, які виготовлялися на замовлення, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС.

Професійні автозлодії зазвичай використовують спеціальний пристрій, за допомогою якого сканується код сигналізації автомобіля. Автовласник натискає кнопку пульта дистанційного управління, закриває автомобіль і вмикає сигналізацію.

Злодій за допомогою спеціального пристрою "перехоплює" хвилю, яка передається від пульта до внутрішнього замку авто, і таким чином отримує код-шифр. Крадієві залишається лише дочекатися, доки автовласник відійде на безпечну відстань, і натиснути іншу кнопку сканера - за мить чужий автомобіль відчинено!

Цей пристрій не з дешевих, проте, на думку злодіїв, швидкий прибуток, який вони отримують, вартий ризику і чималих грошей. Особливо, коли крадуть не лише речі з автомобіля (гроші, ноутбуки), а й самі авто.

Деякі злодії крадуть речі шляхом розбиття скла автомобіля. Інші - відчиняють авто за допомогою підбору ключа.

Відволікання уваги водія -  це також доволі розповсюджений спосіб, яким користуються злочинці. Поруч з машиною, яка зупинилася на кілька секунд на перехресті, раптом може з'явитися незнайомець і сказати, що з вашого авто капає масло; чи запитують, як пройти до аптеки або магазину.

Міліція попереджає, що хитрих вигадок існує безліч, а мета у злочинців одна - відволікти увагу водія, і непомітно викрасти коштовні речі.

Начальник Шевченківського райуправління міліції Петро Мірошниченко застерігає автовласників не піддаватися на хитрощі або провокації з боку злочинців, бути уважними на дорозі, виходячи з автомобіля, завжди перевіряти, чи замкнені двері.

Залишаючи автомобіль на деякий час, необхідно всі цінні речі брати з собою, будь-то гроші, документи чи інші коштовності.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ