БЮТ закликає не голосувати за "космічні тарифи" Черновецького


Блок Юлії Тимошенко закликає Київраду не голосувати за економічно необґрунтовані тарифи на компослуги від Леоніда Черновецького.

Про це заявив лідер фракції БЮТ у Київраді Олександр Зінченко, повідомляє прес-служба Блоку.

Депутати Блоку Тимошенко вважають "спробу команди Черновецького примусити мешканців столиці платити квартплату за новими диференційованими тарифами - вищими за попередні від 1,5 до 5,1 разів - тарифним бенкетом можновладців за рахунок простих киян".

Зінченко нагадав, що нині діючі у Києві тарифи на послуги ЖКГ для населення на 52-67% відшкодовують собівартість відповідних послуг (за інформацією Національної комісії з регулювання електроенергетики України та Міністерства з питань житлово-комунального господарства України).

"Отже жодного економічного обґрунтування підвищення квартплати для киян у три, чотири чи п'ять разів не існує", - сказав Зінченко.

Оприлюднену на веб-порталі Київської міської влади загальну інформацію про будинки депутати БЮТ не вважають підставою для введення диференційованих тарифів.

"Це надто загальна інформація, щоб робити будь-які висновки. До того ж, в умовах, коли комунальні ЖЕКи в абсолютній більшості випадків є монополістами надання послуг з утримання будинків, говорити про економічну логіку відповідного рішення неможливо", - наголосив лідер фракції БЮТ.

Блок Тимошенко попереджає Черновецького, що підвищення квартплати для населення у 1,5 - 5,1 разів стане порушенням вимог закону про житлово-комунальні послуги.

Як відомо, у вівторок були проведені громадські слуханння щодо нових тарифів на компослуги. За їх результатами, 80% тих, хто додзвонився на телефон гарячої лінії, підтримали введення диференційованих тарифів на утримання будинків різної комфортності. 20% сказали, що не згодні з такою ідеєю. 

Раніше на сайті міської адміністрації з'явилася колонка "Ваш будинок", де визначені тарифи на компослуги для кожного окремо взятого будинку.

Питання про диференційований підхід до сплати компослуг депутати збираються проголосувати на сесії Київради у четвер.

Якщо голосування відбудеться, нові тарифи вступлять у дію з 1 січня 2009 року. Компослуги у зв'язку з цим зростуть у 1,5 - 5 разів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ