Черновецький збільшить квартплату у 10 разів. Але знову не для всіх



Фото www.skyscrapercity.com
Мер Києва Леонід Черновецький планує збільшити у 10 разів квартплату в елітних будинках, щоб зменшити оплату за житло для малозабезпеченого населення.

Про це він заявив у вівторок у прямому ефірі "ТРК "Київ" під час трансляції громадських слухань щодо нових тарифів на компослуги, повідомляє УНІАН.

Мер Києва дорікнув забезпеченим людям у тому, що вони не завжди платять за своє житло.

"Вони пристойні люди, але якось непристойно поступають з киянами. Вони не платять, ну, буквально десятки мільйонів гривень у скарбницю за житлово-комунальні послуги", - заявив Черновецький.

За словами мера, їм таки доведеться платити за підвищеними тарифами.

"Тому що я все зроблю, щоб протягом місяця ми мали програмне забезпечення і виділили ці будинки (людей з високими прибутками)", - додав мер столиці, зазначивши, що, за його даними, таких будинків у Києві близько 1,5 тисячі із 10 тисяч будинків усього житлового фонду.

"І я збільшу їм тарифи приблизно в 10 разів, якщо кияни мене підтримають, для того, щоб 800 тисяч людей не платили взагалі нічого за комунальні послуги", - сказав Черновецький.

Як відомо, під час громадських слухань було проведене опитування киян по телефону гарячої лінії. Згідно з його результатами 80% тих, хто додзвонився, ствердно відповіли на питання чи мають бути диференційованими тарифи на утримання будинків різної комфортності. 20% сказали, що не згодні з такою ідеєю. 

Раніше на сайті міської адміністрації з'явилася колонка "Ваш будинок", де визначені тарифи на компослуги для кожного окремо взятого будинку.

Питання про диференційований підхід до сплати компослуг депутати збираються проголосувати на сесії Київради у четвер.

Якщо голосування відбудеться, нові тарифи вступлять у дію з 1 січня 2009 року. Компослуги у зв'язку з цим зростуть у 1,5 - 5 разів.

Черновецький пообіцяв, що протягом тижня вся інформація, що надійшла під час слухань від киян у мерію телефоном, буде опрацьована, і результати слухань будуть опубліковані у комунальній газеті "Хрещатик".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ