Мер вирішив, що кияни "за" нові тарифи на компослуги



Фото www.utro.ua
80% опитаних киян (3224 людини) виступили за диференціацію тарифів на житлово-комунальні послуги для будинків різної комфортності.

Про це повідомляє прес-служба міської адміністрації після проведення у вівторок громадських слухань з цього питання у прямому ефірі на телеканалі "Київ".  

20% (827 людини) висловилися проти. Всього від киян надійшов 4051 дзвінок.

Київський мер Леонід Черновецький відзначив, що питання надання житлово-комунальних послуг з обслуговування будинків і прибудинкових територій повинні розглядатися комплексно.

Градоначальник відзначив, що для поліпшення якості послуг, які надаються, необхідно, щоб керівники ЖЕКів проживали на тих територіях, які обслуговуються їх підприємствами.

"Тоді б люди бачили безпосередню роботу по поліпшенню якості послуг, а начальник ЖЕКу був би зацікавлений працювати добре", - відзначив мер.

Він також підкреслив, що влада вводить чіткий перелік додаткових платних послуг ЖЕКів для того, щоб мати можливість підвищувати заробітну плату співробітникам, аж до двірників.

"Проте є 700 тисяч малозабезпечених киян, які не повинні платити за ці додаткові послуги і яких я беру під свою опіку", - заявив Черновецький. 

Як відомо, на сайті міської адміністрації з'явилася колонка "Ваш будинок", де визначені тарифи на компослуги для кожного окремо взятого будинку.

Питання про диференційований підхід до сплати компослуг депутати збираються проголосувати на сесії Київради у четвер.

Якщо голосування відбудеться, нові тарифи вступлять у дію з 1 січня 2009 року. Компослуги у зв'язку з цим зростуть у 1,5 - 5 разів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ