Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/493cd76eed94c/
Українська правда
Київ

Час вийшов. Проїзд може бути по 1 гривні?

08.12.2008  09:04


Фото "Сегодня"
У понеділок минає 10-денний термін, даний першим віце-прем'єр-міністром Олександром Турчиновим для зменшення тарифів у Києві.

Як відомо, створена ним робоча група з вивчення обґрунтованості підвищення ціни на проїзд у комунальному транспорті Києва, заявила, що обґрунтована вартість проїзду в київському метрополітені при 10% рентабельності повинна скласти 91 копійку.

Висновки робочої групи були передані до Київської міської адміністрації. Відповідно до них, столична влада мала знизити тарифи до однієї гривні за поїздку. Для врегулювання цього питання було дано 10 днів.

Турчинов також доручив Мінюсту, Міністерству житлово-комунального господарства, Міністерству економіки і Міністерству транспорту встановити жорсткий контроль над тарифною політикою місцевої влади.

На засіданні 27 листопада Київрада не підтримала внесений з голосу проект рішення про зниження тарифів на проїзд до 1 гривні.

Сам столичний градоначальник Леонід Черновецький назвав популістськими та безвідповідальними заяви Турчинова щодо тарифів на проїзд.

А рішення БЮТ вносити на засідання сесії питання про зниження тарифу до 1 гривні Черновецький прокоментував кількома словами. "Мені до лампочки. У мене повний контроль над ситуацією", - говорив мер.

Водночас начальник метрополітену Петро Мірошников заявляв, що знизити тариф неможливо, оскільки, за його словами, середня вартість поздки становить 96 копійок.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.