Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49390364db3f6/
Українська правда
Київ

У Києві затримали кримського "башмака"

05.12.2008  11:33

У Києві затримали учасника злочинної організації "Башмаки", який перебував у міждержавному розшуку за скоєння численних особливо тяжких злочинів.

Як повідомили у центрі зв'язків з громадськістю МВС, злочинець тимчасово проживав у столиці.

Затриманий є одним з обвинувачених по кримінальній справі, порушеній за фактом скоєння вбивств, створення злочинної організації та бандитизму. Зокрема, у складі злочинної організації "Башмаки" упродовж 1991-2007 років на території регіонів України він вчинив ряд вбивств та інших тяжких злочинів.

Так, 26 грудня 1996 він з корисливих спонукань, спільно з іншими учасниками ОЗГ, вчинив у  Сімферополі замах на вбивство громадянина Є. та завдав йому численних колото-різаних поранень, внаслідок чого потерпілий став інвалідом.

Крім цього, 29 грудня 2006 в приміщенні кінотеатру міста Сімферополь він з корисливих мотивів вчинив вбивство громадянина М.

За місцем тимчасового проживання зловмисника проведено обшук та вилучено документи, які мають доказове значення причетності останнього до вчинення злочинів.

Його затримано та доставлено до Подільського РУ ГУМВС України в Києві. Наразі вирішується питання щодо обрання стосовно зловмисника міри запобіжного заходу - тримання під вартою. 

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.