Столиці знову прикрутили газовий вентиль


Починаючи з 12:14 4 грудня газопостачальні організації примусово скорочують постачання природного газу на підприємства АК "Київенерго", посилаючись на відсутність виділених обсягів.

Зниження тиску газу призвело до нестабільних та позаштатних режимів роботи обладнання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, повідомляє прес-служба "Київенерго".

Внаслідок примусового пониження тиску газу на ТЕЦ-6  о 12:15 відключено водогрійний котел КВГМ-6. Зниження тиску газу тривало до 15:15 і призвело до розвантаження водогрійних котлів. Температура теплоносія знизилася до 60° С.

На ТЕЦ-5 також упав тиск газу, що викликало зниження температури теплоносія до 58° С.

"Зменшення обсягів теплової енергії, що відпускається споживачам, спричиняє підвищене  електроспоживання, що призводить до перенавантаження електромереж та електрообладнання. Деякі елементи електричних мереж міста перенавантажуються на  40-70%", йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

У "Київенерго" наголошують, що обмеження у постачанні газу спричиняє аварійні невиконання диспетчерських графіків та обмеження максимальних потужностей енергоблоків ТЕЦ.

Раніше компанія "Київтрансгаз" вже скорочувала поставки природного газу компанії "Київенерго" через борги перед компанією "Газ України", але поновлювала повне газопостачання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ