Від Черновецького вимагають вгомонитися з тарифами


Депутати Блоку Юлії Тимошенко у Київській міській раді вимагають від мера  Леоніда Черновецького припинити тарифний бенкет можновладців за рахунок простих киян.

Саме так БЮТ оцінює бажання команди мера підвищити у 1,5 - 5,1 разів вартість житлово-комунальних послуг для населення, йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

Депутати нагадують, що нині діючі у місті Києві тарифи на послуги ЖКГ для населення на 52-67% відшкодовують собівартість відповідних послуг. Таким чином, економічного обґрунтування підвищення їх вартості у три, чотири чи п'ять разів не існує.

"Таким абсолютно економічно необґрунтованим здорожчанням квартплати для киян - одним у півтора рази, іншим більш, ніж у 5, - команда чинного мера поглиблює соціальне розшарування мешканців столиці", - вважають депутати БЮТ.

Вони переконані, що оприлюднену Черновецьким на веб-порталі Київської міської влади загальну інформацію про будинки аж ніяк не можна назвати підставою для нових тарифів за квартплату.

"Повірити в те, що 5-разове подорожчання послуг ЖКГ потрібне для того, щоб у киян в під'їздах нарешті з'явились вкручені за міський, а не власний, кошт лампочки та вимиті ЖЕКами східці, неможливо. Навіть у тих будинках, які й сьогодні справно платять за комуналку, цього немає", - кажуть у Блоці.

БЮТ попереджає Черновецького, що підвищення квартплати для населення у 1,5 - 5,1 разів стане порушенням вимог закону про житлово-комунальні послуги.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ