Новорічний феєрверк триватиме 20 хвилин 9 секунд


Феєрверк у новорічну ніч на Майдані Незалежності протриває 20 хвилин 9 секунд.

Про це заявив начальник Головного управління внутрішньої політики Київської міської державної адміністрації Віктор Гончарук, пишуть "Українські новини".

Таким чином, за його словами, час феєрверка символізуватиме цифри наступаючого 2009 року.

Гончарук вагався назвати учасників концертної програми, яка відбудеться на Майдані в ніч із 31 грудня на 1 січня, зазначивши, що все залежатиме від спонсорів святкування, яких поки не визначено.

Водночас, заступник голови міськадміністрації Віталій Журавський повідомив, що новорічна ялинка на Майдані стоятиме з 20 грудня по 20 січня. Вартість святкування офіційного запалювання ялинки, запланованого на 20 грудня, становитиме 1,2 мільйони гривень, передбачених у міськбюджеті-2008.

За його словами, ялинка буде прикрашена гірляндами загальною довжиною 5 км, а також новими іграшками.

Він підкреслив, що іграшки підбиралися відповідно до української національної традиції святкування Нового року і Різдва.

Зокрема, серед іграшок будуть м'які і пластикові - зайчики, лисички, вовки і бички, оскільки 2009 рік за Східним календарем - це рік бика.

За словами головного режисера концертної програми, присвяченої запалюванню ялинки, Анатолія Солов'яненка, ця програма складатиметься з блоків, присвячених етнічним традиціям святкування дня святого Миколая, Нового року і Різдва.

Цього року в програмі не буде виступів естрадних виконавців, а тільки етнічні колективи.

Також у концертній програмі будуть тематичні жартівливі блоки на тему новорічного застілля і чемпіонат з поїдання вареників.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ