Блок Кличка: квартплата для кожного будинку – нові побори від мера


Черновецький прикривається розпорядженням Кабміну про окрему квартплату для кожного будинку за для встановлення "своїх" тарифів.

Про це заявляють депутати Блоку Кличка.

"Замість того, аби розробити тарифи за наявністю послуг по 26 показникам, як це визначено Кабміном, Черновецький "підсунув" киянам загальну інформацію про будинки. І це аж ніяк не підстава для нових тарифів" - заявляють в Блоці Кличка. 

За словами депутатів,  своїм рішенням щодо підвищення тарифів Черновецький начебто виконує Постанову Кабміну. В ній прописано 26 показників, за якими визначається рівень квартплати. Наприклад, це  наявність ліфта, клумб у дворі та їх полив, освітлення сходових кліток тощо. І плата має збиратися з кожного будинку відповідно до тих послуг, які надаються. Влада такого моніторингу не проводила і тарифи представила згідно з загальною інформацією. 

За новими правилами, квартплату хочуть зробити  меншою для мешканців старих будинків, на які вже давно махнули рукою комунальники.

"Але саме ці будинки потребують найбільшого ремонту, тож,  логічно було б спочатку привести їх до ладу, а потім встановлювати норми квартплати", - говорять у Блоці Кличка.

Депутати переконані: щоб вкотре  назвати себе "справедливим мером", Черновецький хоче стягувати найбільші кошти з мешканців нових забудов, мовляв, там живуть "багаті".

"В будинках, які знаходяться в кращому стані, люди знаходять можливість піклуватися про свої оселі. Вони встановлюють лічильники, аби не переплачувати за комунальні послуги, самі прибирають прибудинкову територію. Хоча саме це  - прямий обов'язок ЖЕКів,  яким кияни щомісяця  платять немалі кошти", - заявляють у Блоці Кличка.

За словами депутатів, такі нововведення мають запроваджуватись у договірному порядку, коли  у людей є можливість відмовитись від послуг, сплату за які  їм нав'язують, але самі послуги не надають. Утім, користуючись тим, що такого механізму укладання договорів з киянами і досі немає, мер прагне чергового стрибка тарифів.

"Знову киянам не пояснюють, звідки  "фахівці" мерії взяли цифри квартплати, знову залишається незрозумілим, на що підуть зібрані кошти. Черновецький в чергове показує, що він неспроможний вирішувати проблему житлово-комунальної галузі комплексно,  а лише латає діри з допомогою нових стягувань з киян", підсумували у Блоці Кличка.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ