Поки Черновецький живий, світло й воду не відключать?


Київський міський голова Леонід Черновецький запевнив, що за жодних обставин не допустить обмеження енергопостачання та водопостачання в будинках киян.

"Криза серйозно вдарила по Києву через непрофесіоналізм уряду, проте, поки я живий, ніде і нічого в Києві не відключать", - заявив Черновецький.

Він наголосив, що київська влада справно платить за газ, зокрема, станом на 1 грудня розрахунки склали 95,8%. У той час, як в інших регіонах, цей показник в середньому становить 36%, повідомляє прес-служба КМДА.

Мер подякував киянам, які сумлінно розраховуються за комунальні послуги, і наголосив, що заборгованість у розмірі 440 мільйонів гривень утворилась в основному за рахунок неплатежів забезпечених киян. Зараз київська влада розробляє механізм, як примусово стягнути з боржників ці кошти в межах чинного законодавства.

Черновецький сказав, що планує реалізувати свою ідею з приводу того, що багаті заплатять за послуги ЖКГ замість бідних. Він також нагадав, що хоча президент скасував його розпорядження про суттєве підвищення тарифів на комунальні послуги для таких високоприбуткових комерційних структур, як, наприклад, казино, але він видав нове, і ці заклади все-таки оплачуватимуть послуги з високих тарифів.

"Я переживу. Я підписав нове розпорядження. Вони платитимуть за простих киян", - наголосив мер Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ