Заяви "Київенерго" назвали шантажем


Компанія "Київводоканал" вважає шантажем намір енергопостачальної компанії "Київенерго" обмежити її енергопостачання через борги за спожиту електроенергію з 4 грудня.

Про це сказано в повідомленні "Київводоканалу", пишуть "Українські новини".

За словами першого заступника генерального директора з економіки й фінансів Віталія Найдюка, в умовах кризи треба ставитися з розумінням один до одного.

"В умовах кризи... нам (обом компаніям) треба ставитися один до одного з розумінням, згуртуватися і не виносити такі питання на суд громадськості, не йти на шантаж один одного", - вважає Найдюк.

При цьому він визнав наявність у "Київводоканалу" боргів перед "Київенерго", зазначивши, однак, що їхня сума істотно нижча за заборгованість міста перед ним, ніж компенсація різниці в тарифах.

Також Найдюк розкритикував "Київенерго" за небажання виконувати взяті на себе зобов'язання й продуктивно працювати над виконанням своїх прямих функцій. Як приклад він привів той факт, що в листопаді керівництво "Київенерго" відкликало свої підписи під договорами про проведення взаєморозрахунків на 72,5 мільйонів гривень.

Ці гроші повинні були надійти в рахунок оплати боргів "Київводоканалу" за електроенергію на розрахункові рахунки "Київенерго". Також прикладом необов'язковості "Київенерго", на думку Найдюка, є відкликання підписів "Київенерго" під договорами на купівлю холодної води для приготування гарячої.

У зв'язку із цим у Києві офіційно відсутній виробник гарячої води, хоча раніше "Київенерго" прийняла на баланс комунальні теплові пункти, зобов'язавшись у такий спосіб бути виробником.

Як відомо, раніше "Київенерго" заявила, що має намір обмежити енергопостачання "Київводоканалу" через борги за спожиту електроенергію з 4 грудня.

За даними "Київенерго", на 1 грудня борг "Київводоканалу" становить понад 392 мільйони гривень, з них більше як 120 мільйонів гривень - борг за 2008 рік.

"Київенерго" й "Київводоканал" є монополістами на своїх ринках - у забезпеченні Києва електроенергією й теплом, а також холодною водою й водовідведенням відповідно.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ