У Черновецького порахували квартплату для кожного будинку


На Інтернет-порталі столичної влади кожен киянин може ознайомитись з новими тарифами за квартплату та утримання прибудинкової території.

Ці тарифи розроблені Київською міською державною адміністрацією відповідно до постанови Кабміну про диференційований розмір плати по кожному окремо житловому будинку, пише УНІАН.

Інформацію про нововведені тарифи на послуги з утримання столичних будинків розміщено на сайті www.kmv.gov.ua у розділі "Ваш будинок". Також цю інформацію можна отримати, зайшовши на портал www.municipal.kiev.ua.

Через "гостьовий вхід" за цими електронними адресами відкривається пошукова система, де вводиться назва вулиці і номер будинку, який цікавить жителя столиці. Відвідувач сайтів отримає повну інформацію щодо будинку, зокрема, оцінку його технічного стану, заплановані ремонтні роботи та розмір тарифу.

У Головному управлінні КМДА з питань цінової політики повідомили, що кияни, які не мають змоги користуватися Інтернетом, зможуть дізнатися про нові тарифи у своїх ЖЕКах.

Як відомо, з 1 грудня розмір тарифу за квартплату збільшився у столиці спочатку в 3,43 рази відповідно до рішень Київради та розпоряджень КМДА. Таким чином, плату за утримання будинкової території було збільшено в середньому з 50 копійок за 1 кв. м загальної площі до приблизно 2 гривень.

Однак на вимогу киян та за підтримки депутатів БЮТ, "Нашої України" і Блоку Віталія Кличка у Київраді тариф було знижено і підвищення склало 1,9 рази.

Водночас у мерії заявили, що розмір цієї плати буде змінено з часом, оскільки є постанова Кабміну про встановлення квартплати для кожного будинку окремо, враховуючи його технічний стан, рік зведення, поверховість тощо. Відповідно до цього документу столична влада мала намір відкоригувати розмір квартплати з урахуванням особливостей кожного житлового будинку до 1 травня 2007 року.

У лютому 2008 року Головне управління з питань цінової політики повідомило, що завершило розрахунки для введення таких диференційованих тарифів. Начальник Головного управління з питань цінової політики столичної міськадміністрації Василь Яструбинський повідомив тоді, що згідно з пропозицією управління, нові тарифи будуть застосовані для сплати за площу квартири, що перевищує встановлені нормативи на одну особу.

Чинний Житловий кодекс передбачає норму житла на одну особу у розмірі 20 кв. м загальної площі плюс 10 кв. м на всю сім'ю.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ